E&B Gastronomi -
År 2016 var vi med en grupp i Priorato. Bussen plockade upp resenärerna i Barcelona och sedan åkte vi de ca 14 milen till Falcett i Priorato. Det är inte lätt att hitta boende där för en stor grupp men hotellet Sport kunde ta oss alla.Vi började måndagen med ett besök i Scala Dei, där allt sägs ha börjat. Utöver den ordinarie provningen gick vi ihop och provade en Cartoixa från 1974, det år de började sin moderna produktion igen - den var fantastisk med deklinerade snabbt i glaset. Provningsledaren sade med tårar i ögonen att det var den bästa buteljen av den årgången han druckit, ingen annan hade klarat åldrandet - ibland har man tur.Lunch samt provning på eftermiddagen blev på Conreria d´Scala Dei, på gångavstånd. De gör ett underbart vin på garnacha blanca - Les Brugueres, missa inte det.
Tisdag förmiddag tillbringade vi på Mas Igneus i Gratallops. De odlar helt ekologiskt och har fantastiska viner. Till lunchen gick vi  några hundra meter till Buil &Giné - kanske mer kända för sin mat än för sitt vin. Det enklare Giné Giné är dock värt pengarna som buffévin.
Denna kväll bytte vi hotell till Hotel Gaudi i Reus, för att resenärerna skulle ha lite större utbud på kvällarna.
På onsdagen fick vi skratta hjärtligt på bodegan Celler Devinissi i Gratallops. En liten ryss, Jordi Ustrell, roade oss med sin storslagna humor. Lunch och eftermiddagsprovning intog vi sedan på Clos Figueras i Gratallops. Där hade vi en mycket intressant föreläsare och provningsledare i Miquel Compte i Ramisa.
Torsdagen tillbringade vi i Porrera, där man gör viner framför allt på druvan cariñena ( i övrigt är de högklassiga vinerna framför allt gjorda på druvan Garnacha tinta i området).
På förmiddagen var vi i Vall Llachs häftiga lokaler hade provning på deras takterrass. Till lunchen på La Cooperativa  provade vi viner från bodegan Sangenís i Vaqué, ett familjeföretag där alla är engagerade. Maria, den yngsta dottern, var vår provningsledare.
Sista dagen bestod av två toppenbesök - ett på Finca Mas dén Gil, en otroligt välskött bodega och ett på Cooperativa Falset, där vi fick en föreställning av en skådespelare och vinmakare - mycket roligt.  Där intog vi också vår lunch, typisk för trakten.
Sista natten sov vi sedan i Barcelona.
Vi vill snart återvända till Priorato!